Brød og mad i middelalderen
Hvede og havre var de vigtigste korn i middelalderens Danmark. Udbyttet regnedes normalt til 3 fold, hvoraf én skulle gemmes til udsæd. Ikke desto mindre var Danmark et bugnende kornkammer sammenlignet med de øvrige skandinaviske lande, der kun dyrkede byg og havre. Byggen var den vigtigste kornsort - en del blev brugt til grød og brød, men langt størsteparten blev lavet til malt(tøred korn der lige er begyndt at spire) , og dermed til øl. Hveden var den fineste, men også den dyreste, og anvendes mest til gæstemad. Rugen var det egentlige brødkorn, danskerne var også rugbrød spisere i middelalderen. Havren anvendes mest til grød og dyre foder, men vurderedes lavt. Også hirse og boghvede blev dyrket.
Det gærede brød - surdejsbrødet kom til Danmark fra Tyskland ved middelalderens begyndelse. Rug og byg blandedes i brødet, ofte i forholdet 3 til 1. Af sigtemel bagtes skonrogger - de blev delt og ristet i ovnen igen (som tvebakker). Hvedebrød var dyrt, og veggen var fin mad, den blev senere kaldt simple eller strut.
Brød var basiskost. Da man ikke kendte til egentlig gær, er det nødvendigt at lave en surdej som hævemiddel.
Det gærede brød - surdejsbrødet kom til Danmark fra Tyskland ved middelalderens begyndelse. Rug og byg blandedes i brødet, ofte i forholdet 3 til 1. Af sigtemel bagtes skonrogger - de blev delt og ristet i ovnen igen (som tvebakker). Hvedebrød var dyrt, og veggen var fin mad, den blev senere kaldt simple eller strut.
Brød var basiskost. Da man ikke kendte til egentlig gær, er det nødvendigt at lave en surdej som hævemiddel.
Konglig mad i middelalderen
Hvis du vil vide mere om hvad konger og dronninger spiste i middelalderen så klik på dette link.